Ελληνίδα μάνα τρέχει: Μαρία Κοντού #mamarunner

Πότε μπήκε στη ζωή σου το τρέξιμο;

 

Έχοντας για παππού μου τον Στέλιο Κυριακίδη, έναν από τους μεγαλύτερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδας και δημιουργού του Στίβου της Φιλοθέης, ο αθλητισμός ήταν πάντα στην ζωή μου.
Από 5 ετών ο παππούς μου μας έπαιρνε καθημερινά μαζί του να αθληθούμε στο Στίβο, του οποίου και διετέλεσε Πρόεδρος από το 1956 μέχρι το τέλος της ζωής του το 1987.
Από τότε καθημερινά σχεδόν τρέχω 5-10 χιλιόμετρα ανάλογα με τη διάθεση μου. Όσο πιο κουρασμένη είμαι τόσο πιο πολύ τρέχω να μου αλλάξει το κέφι και τη διάθεση.

-Πως σε αντιμετωπίζουν άλλες μαμάδες και αν επηρέασες κάποιες να το δοκιμάσουν;

 

Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί φίλοι και φίλες βλέποντας την καλή φυσική και σωματική κατάσταση λόγω της αγάπης μου αυτής για το τρέξιμο, θέλω να πιστεύω, ότι έχουν επηρεαστεί και έχουν αρχίσει και αυτοί να τρέχουν.

-Αν έχεις εμπνεύσει ή παρακινήσει τα παιδιά σου να ξεκινήσουν τρέξιμο ή γενικά αθλητισμό και πως το αντιμετωπίζουν που σε βλέπουν να τρέχεις;

 

 

Τα παιδιά μου, που έχοντας την τύχη να ζούμε σε προάστιο των Αθηνών, έχουν μπει σε αυτό τον τρόπο σκέψης και έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής μας. Ανεβάζει την διάθεση μας και ταυτόχρονα μας βοηθάει να έχουμε λόγο για μια υγιεινή ζωή.
Το έχουμε κάνει “οικογενειακή υπόθεση” και έτσι κάθε φορά που υπάρχει ένας Αγώνας δρόμου στην Αθήνα είναι ευκαιρία να τρέχουμε μαμά και κόρες μαζί και να ερχόμαστε πιο “κοντά”.

-Τι θα τρέξεις στις 8 Νοεμβρίου και πόση προπόνηση κάνεις;

 

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα τρέξουμε πάλι όλες μαζί για ένα φιλανθρωπικό σωματείο που βοηθά παιδιά και η χαρά μας και η προσμονή είναι μεγάλη. Δε σταματάμε όλο το χρόνο να τρέχουμε και είμαστε πάντα σε καλή κατάσταση για αγώνες.
Στον περίγυρο μας θα ήμαστε και άλλες μαμάδες και παιδιά που θα τρέξουμε όλοι μαζί αφού, τα τελευταία χρόνια ειδικά, όλο και περισσότεροι φίλοι βάζουν τον αθλητισμό μέσα στην καθημερινή ζωή τους.

-Τι σημαίνει για σένα το τρέξιμο και πόσο σε έχει βοηθήσει και ως μητέρα;

 

Το τρέξιμο σε βοηθά να ξεχνιέσαι από τα προβλήματα, να έχεις το δικό σου χρόνο, να έχεις καλή φυσική υγεία.
Εάν αυτό μπορείς να το κάνεις και για να βοηθήσεις και κάποιους άλλους που υποφέρουν ακόμα καλύτερα. Σε πάει ακόμα πιο μακριά. Σου δίνει παραπάνω ικανοποίηση.