Ελληνίδα μάνα τρέχει: Ειρήνη Μπαμπαρούτση #mamarunner

Πότε μπήκε στη ζωή σου το τρέξιμο;

 

Νομίζω ότι πρώτα έτρεξα και μετά περπάτησα, δεδομένου ότι και οι δύο γονείς μου ήταν καθηγητές φυσικής αγωγής και μεγάλωσα με αθλητικές δραστηριότητες. Ειδικότερα ο πατέρας μου ήταν πρωταθλητής Στίβου στα 800 μέτρα (είχε τρέξει στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Μεξικό το 1968) και ήταν ο προπονητής μου μέχρι και τα 18 όπου οι πανεπιστημιακές μου υποχρεώσεις με φρέναραν από τις προπονήσεις μου.

-Πόσο άλλαξε και σε τι την καθημεριοτητα σου η ενασχόληση σου με το τρέξιμο;

 

Η άσκηση και το τρέξιμο είναι μέρος της καθημερινότητάς μου, απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορώ να κάνω σωστά και την εργασία μου και να ανταποκρίνομαι σωστά και στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις.

-Αν έχεις εμπνεύσει ή παρακινήσει τα παιδιά σου να ξεκινήσουν τρέξιμο ή γενικά αθλητισμό και πως το αντιμετωπίζουν που σε βλέπουν να τρέχεις;

 

 

Γενικά έχω καταφέρει να παρακινήσω και να πείσω για τα οφέλη της άσκησης τα παιδιά τα οποία χρειάζονταν τη διατροφική μου φροντίδα. Πολλά από αυτά ξεκίνησαν να γυμνάζονται γιατί σεβάστηκαν τις απόψεις μου. Ο γιος μου είναι μικρός μόλις δύο χρονών, αλλά συχνά είναι κοντά μου στις προπονήσεις μου και έχει αντιληφθεί οτι αυτή θα είναι η ζωή του δίπλα μου.

-Πως σε αντιμετωπίζουν άλλες μαμάδες και αν επηρέασες κάποιες να το δοκιμάσουν;

 

Οι μαμάδες συνήθως θαυμάζουν το κουράγιο και τη διάθεση, αλλά σε αρκετές των περιπτώσεων εμπνεύστηκαν από αυτό που κάνω μέσα από την αγάπη και το πάθος που τους έδειξα οτι έχω για τον αθλητισμό και σαφώς κάποιες ήδη απολαμβάνουν τα οφέλη.

-Στην οικογένεια σου τρέχει άλλος και πόσο βοηθάει ο περίγυρος για να τρέχεις;

 

Στην οικογένεια μου συνεχίζουν και γυμνάζονται όπως πάντα και οι δύο γονείς μου και περιστασιακά ο σύντροφός μου, ο οποίος είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πλέον γυμνάζεται όπως οι περισσότεροι στην περίπτωσή του, όταν καταφέρνουν να μαζευτούν με την παρέα για να παίξουν ποδόσφαιρο. Πλέον κυρίως είμαι η ίδια η πηγή της έμπνευσής μου…

-Τι σημαίνει για σένα το τρέξιμο και πόσο σε έχει βοηθήσει και ως μητέρα;

 

Το τρέξιμο είναι η ωρα του “παιδιού” που λέμε για μένα..είναι η ώρα που είμαι αντιμέτωπη με τον εαυτό μου, η ώρα που χάνομαι στις σκέψεις μου και ανανεώνομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Πραγματικά ήταν και είναι η δύναμη μου στις διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις μου.

-Στην επαγγελματική σου δραστηριότητα υπάρχει υποστήριξη για να μπορείς να τρέχεις και πως σε βλέπουν που εσύ τρέχεις;

 

Η αλήθεια είναι ότι με έχει βοηθήσει επαγγελματικά (Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος) γιατί είμαι εν δυνάμη ένα υγιές πρότυπο για όσους συνεργάζομαι, επίσης έχω καταφέρει με αυτό τον τρόπο να είμαι πιο κοντά στους αθλητές που βοηθώ ώστε να νιώθουν την ασφάλεια οτι έχουν έναν καλό συνεργάτη στο πολύτιμο έργο τους. Τέλος, πάντα με σωστό προγραμματισμο μπορώ και βρίσκω χρόνο να κάνω και το κέφι μου και να είμαι κοντά στους αγαπημένους μου.