Ελληνίδα μάνα τρέχει: Ελιάνα Αμπραβανέλ #mamarunner

Πότε μπήκε στη ζωή σου το τρέξιμο;

 

Πριν 7 χρόνια άρχισα να τρέχω συστηματικά, μέχρι τότε έτρεχα μόνο για προθέρμανση στο γυμναστήριο.

-Πόσο άλλαξε και σε τι την καθημερινότητα σου η ενασχόληση σου με το τρέξιμο;

 

Είμαι πιο οργανωμένη για να μπορώ να βρω τον απαραίτητο χρόνο για την προπόνηση.

-Αν έχεις εμπνεύσει ή παρακινήσει τα παιδιά σου να ξεκινήσουν τρέξιμο ή γενικά αθλητισμό και πως το αντιμετωπίζουν που σε βλέπουν να τρέχεις;

 

 

Στην αρχή τους φάνηκε διασκεδαστικό που άρχισα το τρέξιμο σε μεγάλη ηλικία και δεν περίμεναν νομίζω οτι θα συνέχιζα-τώρα τα δυο από τα τρία μου παιδιά τρέχουν συστηματικά και αυτά, χωρίς να τα έχω παρακινήσει ποτέ με λόγια.Αυτοί που το θεωρούν πολύ φυσικό που τρέχω είναι οι δυο εγγονοί μου.

-Πως σε αντιμετωπίζουν άλλες μαμάδες και αν επηρέασες κάποιες να το δοκιμάσουν;

 

‘Εχω ακούσει πολλά σχόλια κατά καιρούς κυρίως τα πρώτα χρόνια, τελευταία όμως που το τρέξιμο έχει γίνει δημοφιλές, με ρωτάνε συχνά για το πως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και εκείνες.

-Τι θα τρέξεις στις 8 Νοεμβρίου και πόση προπόνηση κάνεις;

 

Θα τρέξω την κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου – θα είναι ο τέταρτος μαραθώνιος που τρέχω και ο τρίτος στον Μαραθώνιο της Αθήνας.Προπονούμαι όλο το χρόνο αλλά πιο εντατικά τους τελευταίους 4 μήνες πριν τον αγώνα.

-Στην οικογένεια σου τρέχει άλλος και πόσο βοηθάει ο περίγυρος για να τρέχεις;

 

Η μία κόρη μου έτρεξε πέρυσι την κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου και φέτος θα τρέξει η άλλη κόρη μου στην διαδρομή των 5 χλμ.Ο άνδρας μου θα με περιμένει στην Αγία Παρασκευή για να τρέξουμε μαζί τα τελευταία 10 χλμ. για να με στηρίξει.

-Τι σημαίνει για σένα το τρέξιμο και πόσο σε έχει βοηθήσει και ως μητέρα;

 

Το τρέξιμο μου έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπω την ζωή, με έχει κάνει πιο δυνατή σωματικά και ψυχικά και μου έχει μάθει πως οποιαδήποτε δυσκολία ξεπερνιέται αρκεί να μην σταματήσουμε την προσπάθεια.

-Στην επαγγελματική σου δραστηριότητα υπάρχει υποστήριξη για να μπορείς να τρέχεις και πως σε βλέπουν που εσύ τρέχεις;

 

Στην δική μου περίπτωση με έχει βοηθήσει πολύ γιατί μέσω του τρεξίματος γνώρισα τους πρωταγωνιστές του τελευταίου μου ντοκιμαντέρ που έχει σχέση με τον Μαραθώνιο της Αθήνας μέσα από την ιστορία τριών μοναδικών δρομέων- αν δεν ήμουν και εγώ δρομέας δύσκολα θα μου εμπιστεύονταν τις ιστορίες τους.