Ελληνίδα μάνα τρέχει: Αλίκη Μπακατσέλου #mamarunner

Πότε μπήκε στη ζωή σου το τρέξιμο;

 

Επίσημα τον Απρίλιο του 2012 στα πλαίσια του Μέγα Αλέξανδρου στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ανεπίσημα λίγους μήνες πριν.

Πόσο άλλαξε και σε τι την καθημερινότητα σου η ενασχόληση σου με το τρέξιμο;

 

Η ενασχόληση μου με το τρέξιμο είχε πολλαπλά αναμενόμενα και μη οφέλη. Σε προσωπικό επίπεδο βελτίωση φυσικής και σωματικής κατάστασης, βελτίωση διατροφικών συνηθειών, αυτοπεποίθηση, αξιοποίηση και του ελευθέρου αλλά και του λεγόμενου «παθητικού» χρόνου. Σε επίπεδο οικογένειας μας έδωσε αφορμή για εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, συμμετοχή σε αγώνες μαζί με τα παιδιά, αναλύσεις και συζητήσεις για την ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Αν έχεις εμπνεύσει ή παρακινήσει τα παιδιά σου να ξεκινήσουν τρέξιμο ή γενικά αθλητισμό και πως το αντιμετωπίζουν που σε βλέπουν να τρέχεις;

 

 

Στα παιδιά αρέσει πολύ το τρέξιμο, ειδικά το να συμμετέχουν σε αγωνες(1χλμ,τρεξε χωρίς τερματισμό,streetrelaysσκυταλοδρομίες ).Από μικρά ζήτησαν ,προφανώς επηρεασμένα από την καθημερινότητα μας ,να ασχοληθούν με τον στίβο και μάλιστα φέτος γράφτηκαν σε ομάδα και προπονούνται στο Καυτανζόγλειο.Από την πλευρά μας, πιστεύουμε ότι η κύρια εξωσχολική τους δραστηριότητα πρέπει να έχει σχέση με τον αθλητισμό και μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει.Όταν τρέχω εγώ θέλουν να ξέρουν τα πάντα,που, πόση ώρα θα κάνω και φυσικάθέλουν να με δουν ,οπότε αναλαμβάνει κάποιος να συναντηθούμε στη διαδρομή και να χαιρετηθούμε…

Πώς σε αντιμετωπίζουν άλλες μαμάδες και αν επηρέασες κάποιες να το δοκιμάσουν;

 

Νομίζω πως οι περισσότερες δείχνουν έναν ενθουσιασμό- θαυμασμό που προλαβαίνω να τα συνδυάζω όλα, σπίτι, δουλειά, παιδιά, άθληση. Αυτό που τους αρέσει περισσότερο όμως είναι ότι το έχουμε κάνει οικογενειακή υπόθεση και η οικογένεια μοιράζεται όμορφες στιγμές μαζί. Ευτυχώς οι σημερινές μαμάδες προσέχουν τον εαυτό τους και είναι ανοιχτές σε προκλήσεις. Έχω πολλές φίλες που ξεκίνησαν το τρέξιμο επηρεασμένες από εμένα και τελικά ασχολήθηκαν με αυτό περισσότερο από ότι εγώ.

Τι θα τρέξεις στις 8 Νοεμβρίου και πόση προπόνηση κάνεις;

 

Στα πλαίσια του 33ου μαραθωνίου Αθηνών θα τρέξω στα δέκα χιλιόμετρα. Αν και δεν είμαι ευχαριστημένη από την προπόνηση μου, που είναι μόνο μια με δύο φορές την εβδομάδα, ξέρω πως στο εορταστικό αυτό κλίμα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Στην οικογένεια σου τρέχει άλλος και πόσο βοηθάει ο περίγυρος για να τρέχεις;

 

Ο σύζυγος μου όταν ξεκίνησε το τρέξιμο για πλάκα πριν από πέντε χρόνια και εξελίχθηκε σε έναν εκπληκτικό δρομέα-μαραθωνοδρόμο. Αυτός ήταν και η αιτία ενασχόλησης μου με το τρέξιμο, όταν τον είδα να τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας.Αισθάνθηκαπερηφάνειακαι δέος και άρχισα να προπονούμαι από την επόμενη μέρα για να το ζήσω και εγώ αυτό. Πλέον έχουμε γίνει μια «δρομική» οικογένεια και όλοι μας αντιμετωπίζουν έτσι!

Στη επαγγελματική σου δραστηριότητα υπάρχει υποστήριξη για να μπορείς να τρέχεις και πως σε βλέπουν που εσύ τρέχεις;

 

Ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν επηρεάζομαι από τους συναδέλφους αλλά θεωρώ ότι για τους ασθενείς μου λειτουργώ ως θετικό πρότυπο. Είναι σημαντικό αυτά που προσπαθούμε να περάσουμε στους ασθενείς μας ως συμβουλές για μια υγιή ζωή να τα εφαρμόζουμε και οι ίδιοι.